همانطور که میدانید زمانی که دندان ها دچار پوسیدگی می شوند باید قسمت های پوسیده دندان برداشته شود و با مواد ترمیمی جایگزین شود. مواد ترمیمی برای پرکردن دندان دارای انواع مختلفی می باشند از جمله کامپوزیت، آمالگام، سرامیک، طلا و… که دندانپزشک با توجه به موقعیت دندان و شرایط یکی از این مواد را انتخاب می کند.
از بین موادهایی که نام بردیم کامپوزیت ها باید توسط دستگاه لایت کیور به آن ها نور تابانده شود تا در دندان خشک شوند.
آمالگام سالیان سال به عنوان تنها ماده پرکننده دندان استفاده می شد که رنگ تیره ای هم داشت اما امروزه مواد دیگری نیز مانند کامپوزیت برای این کار استفاده می شوند و به دلیل این که همرنگ دندان ها می باشند از محبوبیت زیادی برخوردارند کامپوزیت بیشتر برای دندان های جلویی که بیشتر در دید هستند استفاده می شود.

لایت کیور
کامپوزیت هایی که امروزه پزشکان برای بیماران استفاده می کنند حالت خمیری شکلی دارند که کامپوزیت های نوری نیز نامیده می شوند چرا که با تابش نور به آنها شروع به سفت شدن می کنند.
کامپوزیت ها ازموادی به نام مونومر تشکیل شده اند که این مونومر ها در حضور نور سفت شده و تبدیل به ماده ای سخت به نام پلیمر می شوند. کامپوزیت ها رنگ های متفاوتی هم دارند که دندانپزشک نزدیک ترین رنگ به دندان بیمار را برای کار انتخاب می کند.
دندانپزشک می تواند کامپوزیت های خمیری شکل را در داخل دندان تراش داده شده قرار دهد و براحتی شکل مورد نظر به آن بدهد سپس توسط دستگاهی به نام لایت کیور نور مورد نیاز را به آن بتاباند تا پلیمریزه و سخت شود

عده ای به اشتباه فکر می کنند نوری که برای این کار استفاده می شود لیزر یا اشعه ماورای بنفش است در صورتی که این نور همان طیف آبی نور مرئی می باشد.

لایت کیور

این نور توانایی نفوذ به حدود دو میلیمتر از کامپوزیت را دارد بنابراین دندانپزشک باید کامپوزیت را لایه ای در دندان قرار دهد و هر بار به مدت 20-30 ثانیه با دستگاه لایت کیور نور را به مواد بتاباند تا مواد سخت شوند در غیر این صورت احتمال شکستگی و تغییر رنگ مواد وجود دارد.
دندانپزشک بعد از سفت شدن کامپوزیت با برس ها و ابزار مخصوصی سطح کامپوزیت را تراش می دهد تا براق و زیبا شود.
به عنوان یکی از مزایای کامپوزیت می توان به این موضوع اشاره کرد که کامپوزیت قابلیت چسبیدن به نسج دندان را دارد و نیازی نیست دندانپزشک خیلی زیاد دندان را تراش دهد ولی در آمالگام تراش بیشتری از نسج دندان لازم است تا ترمیم از دندان جدا نشود، بنابراین با کامپوزیت بخش بیشتری از دندان حفظ خواهد شد.
کاربرد کامپوزیت فقط در ترمیم پوسیدگی ها نیست و در موارد دیگری از جمله پر کردن فاصله های بین دندان ها، ترمیم شکستگی دندان های جلویی، اصلاح شکل دندان های بدفرم و در ارتودنسی برای چسباندن سیم های ارتودنسی ثابت کاربرد دارد.
نکته مهمی که در هنگام کار با کامپوزیت وجود دارد این است که دندانی که قرار است با کامپوزیت پر شود باید کاملا خشک باشد تا نهایت چسبندگی کامپوزیت با دندان صورت بگیرد دندانپزشک با استفاده از پنبه و ساکشن های قوی این کار را انجام می دهد.
همانطور که گفتیم کامپوزیت بیشتر در دندان های جلویی کاربرد دارد آن هم به دلیل رنگ آن می باشد که مشابه رنگ دندان است و برای دندان های خلفی از آمالگام بیشتر استفاده می شود زیرا دیرتر دچار سایش و تخریب می شوند.
البته امروزه کامپوزیت های با استحکام و استقامت بیشتری به بازار آمده اند که برای دندان های خلفی هم می توان استفاده کرد اما باز هم استحکام آنها به پای آمالگام نمی رسد.
ترمیم های کامپوزیتی خود را هرسال باید به دندانپزشکتان نشان دهید تا در صورت نقص در ترمیم دندان مجددا توسط دندانپزشک ترمیم شود تا مجددا دچار پوسیدگی نشود.

 

 

برای ثبت آگهی رایگان به سایت شهر 24 مراجعه کنید.


تجهیزات پزشکی دندان ,کامپوزیت ,های ,ها ,دندانپزشک ,استفاده ,استفاده می ,دندان های ,می شوند ,لایت کیور ,به آنمنبع

فیلتر هپا

اتوکلاو

فور

ترالی

اسپکولوم

دستگاه سونو کید( جنین یاب)

گوشی پزشکی و دماسنج طبی

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

مرکز خرید لاستیک پیرلی ZOOMC shop سلام مووی | مرجع دانلود فیلم و سریال به همراه دوبله فارسی خرید لوازم یدکی گریدر 705 مجله خیاطی بوردا band فروشگاه اینترنتی مدیارسان iranarc12 جهان کلیپ بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد.